360 graden camera

De fotografietrend van 2016: de 360 graden camera. Even een 360° selfie maken? Ja hoor, dat is zo geregeld met een 360 graden camera! De technologie houdt maar niet op met ontwikkelen en dat biedt nu enorme kansen voor iedereen. Een 360 graden camera maakt jou de baas én regisseur over je eigen 360 graden video. Hoe leuk is dat?

Bekijk nu ons assortiment en ontdek hoe 360 graden camera’s voor iedereen toegankelijk zijn geworden: van professionele fotografen tot enthousiaste selfie-fotografen en vakantiefotografen.


360 graden camera

Een van de nieuwste trends op fotografie gebied is de 360 graden camera. Dit kleine apparaatje stelt op het eerste gezicht misschien niet zoveel voor, maar hij zorgt voor een groots effect. Met slechts één klik op de knop legt deze innovatieve camera de hele omgeving om je heen vast.  De Theta S camera maakt bijvoorbeeld in slechts één klik met twee fisheye lenzen een foto om deze vervolgens binnen één seconden aan elkaar te rijgen. En dat allemaal zonder dat de camera zelf zichtbaar is op de foto.

Voor zakelijk of privé gebruik

De nieuwe 360 graden camera’s bieden vele mogelijkheden voor zowel privé als zakelijke doeleinden. De mogelijkheden voor persoonlijk gebruik zijn oneindig: leg de mooiste vakantiemomenten vast in een 360 graden video of foto en deel ze met je familie of vrienden of bekijk je woonplaats eens op een andere manier, zoals wij dit deden in Tilburg. Maar ook voor de zakelijke markt kent een 360 graden camera vele mogelijkheden. Webshops kunnen in plaats van standaardfoto’s bijvoorbeeld gebruik maken van 360 graden beelden om consumenten een nog beter idee te geven van hun producten. 

Realistisch meekijken met 360 graden video

Met een 360 graden camera kun je dus zowel foto’s als video’s maken. Wat je ook wilt doen, je hoeft je geen zorgen te maken over hoe je het vervolgens met je netwerk wilt delen. YouTube en Facebook bieden tegenwoordig namelijk de mogelijkheid om 360 graden video’s en/of foto’s te delen. Zowel in een uitgeknipte 2D versie of de originele 3D video of foto. Zo kunnen jouw vrienden, familie en misschien wel de rest van de wereld op een wel heel realistische manier meegenieten met jouw avonturen!

Wellicht heb je deze filmpjes al op Facebook of Youtube voorbij zien komen. Zo is er 360 graden beeldmateriaal opgenomen van het beklimmen van de Mount Everest. Het ziet er niet alleen spectaculair uit, het zorgt er ook voor dat je nooit meer hoeft te dringen wanneer je met al je vrienden een selfie wil maken. En wie wil dat nou niet?

Ricoh Theta S camera

Klein in zijn formaat, groots in zijn resultaat! Wij zijn een grote fan van het merk Ricoh Theta, met zijn 14 mega pixel camera en 8GB geheugen is dit een imposante camera. Ideaal voor het maken van foto's, video's en timelapses.

De Ricoh Theta S heeft een geheugen van 8 GB en bovendien kun je het kleine apparaatje verbinden met wifi. Het is mogelijk om 25 minuten achtereen te filmen met 30 frames per seconde. De foto’s en video’s die je hebt geschoten kun je bewerken of je kunt er een timelapse van maken. Dit doe je in de gratis met de Theta+ apps.

Je eigen Google streetview

Waarschijnlijk heb je op Google streetview wel eens je eigen huis opgezocht, ben je onder de Eifeltoren gaan staan of heb je alvast een bezoekje gebracht aan The Big Apple. Je kijkt om je heen en vraagt je af hoe het zou zijn om daar echt te staan. Deze beelden zijn opgenomen met speciale apparatuur van Google om de straten wereldwijd in beeld te brengen. Maar nu is het de beurt aan jou. Neem je vrienden mee in jouw virtuele wereld door levensechte foto’s en video’s te maken. Wil je meer informatie over de 360 graden camera? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Piusplein 360 Tilburg #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA

Even een 360°-selfie maken op het Piusplein? Zo gepiept.