Compact camera's

Digitale compact camera's zijn camera's in zakformaat met ingebouwde lens en eenvoudige bediening. De meest populaire merken zijn Sony, Samsung, Canon, Nikon, Panasonic en Leica. Maak gebruik van de filters links om de camera te vinden die bij jou past.

Pagina:
  1. 1
Pagina:
  1. 1

Voordelen van compact camera’s

De compact camera is veelzijdig en meteen klaar voor gebruik. Door het kleine formaat kan de digitale camera overal mee naar toe worden genomen. Bovendien hoef je geen rekening te houden met knopjes en diverse functies voor het afdrukken en scherpstellen van foto’s en filmbeelden. In de webshop van Foto Tuerlings vind je een divers aanbod in compact camera’s van grote merken.

Compact camera's van diverse merken

Bij Foto Tuerlings kun je terecht voor merken zoals Canon, Leica en Sony. Ben je op zoek naar een camera van Canon? De compact camera’s van Canon hebben in het Tuerlings assortiment een beeldschermdiagonaal van gemiddeld 7,6 cm. Een bijkomend voordeel is dat sommige camera’s over WLAN verbinding beschikken. Je kunt rechtstreeks van de camera foto’s en films sturen naar sociale netwerken. Het is mogelijk om je foto’s en films op afstand te kunnen beheren door middel van speciale functies. Ben je op zoek naar een digitale camera met een mooi en simpel design? Ga dan voor het merk Leica. Foto Tuerlings biedt vier modellen aan van Leica. De toestellen hebben ingebouwde Wi-Fi en kunnen beelden afdrukken van 13 megapixels. Wil je echt een haarscherp beeld? Ga dan voor de compact camera’s van Sony. Foto Tuerlings biedt verschillende modellen van Sony met optimale optische zoom functies. De Sony Cyber-shot DSC RX 100 bijvoorbeeld is voorzien van de EXmor CMOS-sensor type 1.0 met 20,2 effectieve megapixels. De camera zorgt voor beeld- en filmopnames vol detail en weinig ruis. Voor meer modellen die zorgen voor optimaal beeld- en filmmateriaal bekijk de webshop.

Waar je op moet letten als je een compact camera aanschaft

Bij aankoop van een compact camera is het raadzaam om op een aantal punten te letten. Denk aan de kwaliteit van de lens, energie, instelmogelijkheden en formaat. De lens zorgt voor de kwaliteit van de foto. Bij een camera van 5 megapixel met een hoge lichtgevoeligheid mag je mooie foto’s verwachten. Een camera met 10 megapixel en een plastic lens daarentegen kun je minder mooiere foto’s verwachten. De energie is ook belangrijk voor een optimale werking van de digitale cfotoamera. De type accu is hierbij van groot belang. Je kunt kiezen uit lithium-ion accu’s of penlite batterijen. Een lithium-ion accu is compact, oplaadbaar en bovendien krachtig. Penlite batterijen bieden een mooie uitkomst wanneer je niet vaak in de buurt van stroom bent. Als je iets extra’s wil doen met je camera, dan let je op de verschillende instelmogelijkheden. De instelmogelijkheden zorgen voor verschillende effecten op de foto. Tot slot is het formaat een belangrijk punt, je moet een camera vinden die bij je past. De handzaamheid van de camera moet goed zijn. Een camera moet namelijk goed in de land liggen en goed te gebruiken zijn. Wil je weten welke camera bij je past? Kom gerust naar de winkel om enkele modellen uit te proberen.