Digitale Camera's

Wij hebben een uitgebreide, met zorg geselecteerde collectie digitale camera's uit voorraad leverbaar. Kom je het model dat je zoekt in onze webwinkel niet tegen? Bel ons dan gerust even op 013-5421905; het kan zijn dat het betreffende type net even niet voorradig is maar morgen weer binnen komt of dat wij verwachten dat er ieder moment een nieuw model uit komt.
Pagina:
  1. 2
Pagina:
  1. 2

Op zoek naar digitale camera's?

Alle fotoliefhebbers opgelet! Wil je een digitale camera kopen? We geven je graag advies over het kopen een digitale camera. Je kunt kiezen tussen spiegelreflexcamera’s en compact camera’s. Bij het kopen van een digitale camera moet je letten op de grootte en het gewicht van deze twee typen camera’s. Overigens is er veel meer wat je moet weten bij het kopen van een digitale camera

Verschil tussen spiegelreflexcamera’s en compact camera’s

De spiegelreflexcamera zorgt voor haarscherpe beelden. Het grote formaat van de sensor zorgt dat je veel scherptediepte kan creëren op de foto. Met als gevolg dat de aandacht sterk gefocust is op het onderwerp van de foto. De digitale camera heeft de mogelijkheid om van objectieven te wisselen. Daarnaast kan het apparaat snel foto's maken. De digitale camera kan meerdere foto’s vlak achter elkaar nemen en kan het in een fractie van een seconde de lens scherp stellen. Ben je op zoek naar een digitale camera die kleiner, eenvoudiger en meteen klaar is voor gebruik? Dan geven we je het advies om een digitale compact camera te kopen. Bij het kopen van een digitale camera kun je het apparaat overal mee naar toe nemen. De camera heeft een groot zoombereik en kan kleine objecten beeldvullend fotograferen. Voor mooie macrofotografie geven we het advies om ook een compact camera te kopen. De digitale camera kan al scherpstellen vanaf een of twee centimeter. Een kleine sensor zorgt voor de scherptediepte op foto’s. Het gevolg is dat je bij een tot twee meter je digitale camera niet scherp hoeft te stellen. Bovendien beschikt de compact camera over een objectief.

Let op de meegeleverde software

Bij het kopen van een digitale camera leveren fabrikanten vaak software mee voor beheer, bewerking en delen van foto’s. De software is vaak bedoeld als extra. Belangrijk is om te weten wat deze software voor je kan doen en of het kwalitatief goed is. Een advies is om de software bij gebruik te controleren. Je moet letten in hoeverre je foto’s kunt bewerken. Denk aan foto’s bijsnijden, verkleinen, vergroten of aanpassen in kleur. De stabiliteit van het programma is ook belangrijk voor op de computer. Je PC moet namelijk het fotoprogramma goed kunnen installeren en ondersteunen. Hierbij is het van belang om te weten welke bestandsformaten aan software worden ondersteund.

Optimale geheugencapaciteit en snelheid

Een digitale camera werkt het beste als het voorzien is van een optimale geheugenkaart. De kaart zorgt voor de geheugencapaciteit en snelheid. Als advies is het raadzaam om op het merk te letten bij het kopen van een geheugenkaart. Bovendien moet je bepalen waarvoor je een digitale camera gebruikt.

Op geheugenkaarten zie je verschillende termen, klassen en snelheden. Op geheugenkaarten zie je vaak ‘class’-aanduidingen te herkennen aan het cijfer C. Het cijfer geeft de minimale constante snelheid van een kaart aan. Voor het opnemen van een video is dit belangrijk, omdat er een constante stroom aan data verwerkt worden. De cijfers die achter de C verschijnen geven de snelheid in het aantal MB’s aan. Bijvoorbeeld een class-10 kaart haalt 10 MB’s per seconden.

Voor het wegschrijven van foto’s kan de maximale snelheid van kaarten hoger zijn dan de constante snelheid. Wanneer de geheugenbuffer van een digitale camera vol zit, worden de bestanden naar de geheugenkaart geschreven. De maximale snelheid hiervoor wordt aangegeven in MB’s per seconden met soms een getal en X.