Panasonic

Panasonic S1 en S1R Mount compatible Leica en Sigma

Dankzij de adoptie van de veelzijdige Leica L-mount is er direct een hele serie mooie objectieven geschikt voor de Lumix S1-serie. Zo zijn er al tal van hoogwaardige Leica SL en TL objectieven op de markt.

Daar blijft het niet bij: Panasonic zelf heeft maar liefst 10 objectieven in de planning staan, waaronder een 50mm f/1.4, een 24-105mm (waarschijnlijk met f/4.0) en een 70-200mm objectief (waarschijnlijk met f/2.8). Daarnaast komt in samenwerking met Sigma ook een breed aanbod aan objectieven beschikbaar komen voor de Lumix S-serie.

-

Multi Aspect ratio:

Bij deze camera is er de mogelijkheid om snel te schakelen tussen de beeldverhoudingen met één druk op de knop op de bovenkant van de lenscilinder. Nadat men op de camera de Aspect Bracket-modus heeft ingeschakeld, heeft de camera automatisch de afbeelding vastgelegd en gekloond in de beeldverhoudingen 4/3 ", 2: 3, 16: 9 en 1: 1. Hoewel men meestal de maximale bestandsgrootte probeert vast te leggen is dit toch een erg praktische functie. Voor verschillende applicaties is het namelijk erg handig om middels deze snelle methode een ​​selectie te maken van diverse uitsnedes om uit te kiezen.
Opnamen die in de standaard 4: 3-verhouding zijn gemaakt, bevatten 17 MP, terwijl bij gebruik van de 3: 2-verhouding het beeld slechts 16 MP bedraagt ​​en bij 16: 9-opnamen slechts 15 MP valt. Dit is het geval omdat wanneer deze bredere verhoudingen worden geselecteerd, de camera de breedte van het gebruikte sensorgebied vergroot, in plaats van de hoogte van de afbeelding af te korten.

-

WiFi & Bluetooth

De G9 beschikt over twee 'draadloze' functies, bluetooth 4.2 en WiFi 5GHZ. Dit maakt het delen van de foto's en video's met bijvoorbeeld een telefoon of tablet erg makkelijk.

Hiervoor gebruik je de ‘Panasonic Image App’

Deze 'slimme' en innovatieve smartphone-, of tablet-app is zowel voor Android als Apple verkrijgbaar. De Image App is gratis te downloaden via de Playstore voor Android of de Appstore voor Apple. 
Wanneer je de app succesvol hebt gedownload (dit is binnen enkele seconden gepiept), kun je aan de slag!

Wanneer je wilt dat jouw smartapparaat en Panasonic camera samenwerken, zul je de twee met elkaar moeten verbinden. Dit kan op verschillende manieren, maar der meest gebruikte leggen we hieronder uit:

Via een Wi-Fi verbinding  
Camera-> Setup -> Wi-Fi -> New Connection -> Remote Shooting & View
Je camera zendt nu een Wi-Fi signaal uit, dat voor het smartapparaat te vinden is. Zoek dit signaal op in de Wi-Fi settings van het smartapparaat en klik op 'connect'.

Nu kun je aan de slag met Camera Remote 

Zoals de naam al zegt, met deze functie kun je je smartphone of tablet gebruiken als afstandsbediening voor je Panasonic camera. Compleet met alle instellingen én een liveview beeld. Dit liveview beeld beweegt mee wanneer je het device kantelt. 

Replaymode

Met de Replaymode kun je de geschoten beelden die op de SD-kaart van de camera staan terugkijken op je smartphone of tablet. De beelden verschijnen als thumbnail, maar wanneer je erop klikt wordt de foto of video weergegeven in volle resolutie over het hele scherm. Bij foto's heb je dan ook nog de mogelijkheid om te zoomen, zodat je nauwkeurig de focus en scherpstelling na kunt kijken. De video's zijn over het volledige scherm af te spelen. 
Wil je de beelden overzetten van de SD-kaart naar je smartapparaat? Selecteer de gewenste foto's of video's en klik op het transfer icoon. 
Super handig; je kunt in dit scherm óók foto's selecteren en ze direct verwijderen van je SD-kaart.  

Fotocollage

Een unieke toevoeging aan de Panasonic Image App is de mogelijkheid om zeer eenvoudig een collage te maken. Je kiest uit één van de templates, selecteert de vijf foto's die je in de collage wilt hebben en de app doet de rest! Je kunt de gemaakte collage direct opslaan op je smart-device. 

-

Sequence composition – slow motion in 1 foto – GX9 en TZ200

Met de Panasonic Sequence Composition kun je eenvoudig een slowmotion afbeelding maken die bestaat uit meerdere 4K-Photo opnamen. Dit resulteert in een uniek beeld dat de beweging van een onderwerp weergeeft. Zowel de Panasonic GX9 als de TZ200 hebben deze functie.

-

Dual I.S. – in combinatie G9 en telezoom (6,5 stops) – denk aan G9 + 100-400/ 50-200 / 200mm

Dual Image Stabilization II (Dual I.S.) is een functie van Panasonic waar twee stabilisatiemechanismes worden gecombineerd voor het corrigeren van (hand-)bewegingen tijdens het maken van foto’s.  Namelijk de stabilisator in de body en die van de lens werken samen om bewegingen bij opnamen te corrigeren. De Dual I.S. biedt optische en digitale beeldstabilisatie en helder, scherp beeld zelfs bij moeilijke lichtomstandigheden.
Dual I.S. is vooral handig te gebruiken in situaties met weinig licht. De stabilisator zorgt namelijk voor minimale bewegingen, zelfs bij een langere sluitertijd. Ook is de functie ideaal bij tele-zoom foto’s. Tijdens het filmen komt de stabilisator ook goed van pas. Zo kunt u in- en uit zoomen tijdens het filmen zonder veel beweging te hebben in de opnamen.

-

L Monochrome D

De perfecte zwart wit foto? Panasonic heeft een paar nieuwe fotostijlen in de GX9 toegevoegd, waaronder de L monochrome D modus, die dynamische monochrome foto’s belooft. Er wordt veel nadruk gelegd op het contrast tussen hoog lichten en schaduwen.
Er zijn ook grain-effectregelaars die kunnen worden aangepast in alle monochrome modi van de camera.

-

Uitleg 80 megapixel high resolution mode van de Panasonic Lumix DC-G9:

De camera maakt 8 foto's van 20.3MP snel achter elkaar met stappen van een halve pixel verschuiving. Vervolgens worden deze gecombineerd tot één hoge resolutie afbeelding van 80 megapixels.

Kortom: wil je het uiterste in detail op de foto bij landschaps- of macrofotografie, kies dan voor deze modus.

Panasonic Lumix tether:

Met Panasonic tethering software is het eenvoudig je Panasonic systeemcamera op afstand te bedienen via pc of Mac. Via deze software kunnen tal van zaken als sluitertijd, diafragma, belichtingscorrectie en meer aangepast worden via het computerscherm.

Beelden worden in hoge kwaliteit weggeschreven op de computer en met de ‘liveview’ functie kan voor het maken van de opname al gekeken worden hoe de belichting is. Dit is op een groot computerscherm natuurlijk veel beter te beoordelen dan op het kleine display van de camera. Dit is zeker voor de veeleisende gebruiker, waarbij precisie en kleurechtheid belangrijk zijn onmisbaar.

De Panasonic tethering software is onder andere geschikt voor de Panasonic GH4, GH5, GH5S, en de G9 systeemcamera.

Uitleg powersafe LVF & USB Power supply:

De Panasonic Lumix DC-GH5 en de Lumix DC-G9 zijn uitgerust met een Power Save LVF (= Live View Finder = Live view zoeker). Hiermee kun je nog meer foto’s maken op één accu.

Deze functie herkent het wanneer u uw oog van de zoeker afhaalt en zet de camera dan automatisch in stand by-modus. Bij de G9 is dit ruim het dubbele aan foto’s dan zonder de Power Save LVF. U kunt zelf instellen hoe lang het duurt voordat de camera wordt uitgeschakeld. Door middel van een lichte aanraking kunt u de camera vervolgens weer inschakelen zonder dat u een mooi shot hoeft te missen.

Mocht je het daarmee toch niet redden, dan is er nog de optie om een Panasonic USB Mobile Power Supplies op de camera aan te sluiten voor nog langere gebruiksduur.

Dual Native ISO:

Hoge lichtgevoeligheid, laag ruisniveau! Bij de professionele videocamera’s (alsook in de Lumix GH5S) van Panasonic wordt gebruik gemaakt van de Dual Native ISO technologie. Deze innovatieve technologie biedt niet alleen een erg hoge gevoeligheid, maar houdt tegelijkertijd ook het ruisniveau laag. Bij een single native ISO gaat de ruis omhoog naar mate de gevoeligheid verhoogd wordt. 

Deze nieuw ontwikkelde beeldsensor implementeert twee circuits waardoor het mogelijk wordt om naar een hoge 'native' gevoeligheid over te schakelen alvorens de verwerking te versterken. De ideale technologie dus voor heldere beelden met weinig ruis in minder goed belichte situaties.

Cinema like effects VXF1 & VX1:

Wist u dat de Panasonic HC-VXf1 en HC-VX1 zijn uitgerust, met opnametechnieken die worden gebruikt bij het maken van speelfilms, zoals Slow & Quick Video, Slow Zoom, Slow Motion Video en Dolly Zoom. Deze compacte 4K-camcorders bieden hiermee leuke mogelijkheden voor het maken van video’s met een bioscoopeffect direct uit de camera!

Auto marking & sequenze composition: 

Dankzij de Panasonic Auto Marking & Sequence Composition is het nu eenvoudiger dan ooit om de beste shots te selecteren tussen de honderden beelden die je geschoten hebt. Dankzij Panasonic's Auto Marking functie herkent de camera verschillen in de shots waardoor er een snelle selectie gemaakt kan worden.
Door de Sequence Composition maak je eenvoudig een slowmotion video, die bestaat uit meerdere 4K-Photo opnamen. Dit resulteert in een uniek beeld dat de beweging van een onderwerp weergeeft.