Fotografietips voor de winter

  1. Zet je flitser gerust eens uit. Gebruik eventueel een statief. Je kaarslicht-diner wordt dan geen flitslicht-diner. Probeer dit vooraf uit zodat het zeker goed gaat.
  2. Maak op een zonnige dag eens een ochtendwandeling en durf dan ook eens tegen de zon in te fotograferen.
  3. Sneeuwfoto’s worden beter bij gebruik van een polarisatiefilter (spiegelreflex- of systeemcamera) gecombineerd met een overbelichting van 1 tot 2 belichtings-stops. Veel compactcamera’s hebben een speciale ‘sneeuw-functie’.
  4. Als je in de kou fotografeert neem dan een extra accu mee. Het vermogen van je camera-accu daalt aanzienlijk bij lage temperaturen.
  5. Als je in de winter van buiten naar binnen gaat is het niet te voorkomen dat je camera “condenseert” ofwel vochtig wordt. Je voorkomt dit door je camera +/- 20 min. in de tas aan de temperatuur te laten wennen. Heb je geen geduld: poets dan de lens even schoon met een lensdoekje. Vergeet dan niet dat de beeldchip ook kan beslaan en de foto toch nog mislukt! Het (condens) vocht moet in de tas natuurlijk ergens blijven, wij raden daarom aan een zakje silicagel (soort zoutkorrels) in de tas te doen.

winterfoto tips