Polaroid camera kopen

Foto Tuerlings is gespecialiseerd in vintage fotografie, waaronder het fotograferen met een Polaroid camera. Ben je hierin ook geïnteresseerd? Dan geven we je graag wat tips.

Polaroid fotoAlternatief fotograferen met Polaroid

In de jaren '70 en '80 waren de Polaroid camera’s erg populair. Ondanks dat het grootste deel van de fotografen inmiddels is overgestapt naar digitaal, zijn er fotografen die nog steeds of opnieuw met deze camera's werken. Geen 100 foto's schieten, maar slechts één, dat is zeker even wennen. Je kunt niet even een slechte foto wissen. Waarom dan toch kiezen voor dit medium? Wat is er zo anders?

Niet volledig scherp, niet perfect, vaak een slechte lens, maar wel onweerstaanbaar in sfeer en impressie. Bij iedere opname creëer je opnieuw een bijzonder beeld. Zorgvuldig gekozen in onderwerp en sfeer en belichting. Foto's waar je van tevoren goed over na moet denken, maar het kan ook leuke resultaten opleveren als je dat juist niet doet. Landschappen veranderen in dromerige beelden door één druk op de knop. Natuurlijk, er zijn erg leuke apps en software om dit specifieke proces digitaal te bereiken. Waarom dan toch gaan voor het echte? De effecten gemaakt met een app of software zullen altijd toch net een beetje anders zijn. En iedere Polaroid foto is een uniek, eigen kunstwerkje. Een bewerking niet.

Polaroid camera

Welk cameratype is interessant voor mij?

Belangrijk is in eerste instantie te kijken naar het filmtype waar de camera mee werkt. Koop je een camera van een serie waar geen films meer voor worden gemaakt, dan koop je een ‘’kat in de zak’’.

Vraag eerst of check eerst of er nog een film in de camera zit. Als je het filmvak opent en weer sluit verlies je 1 foto, dat zou zonde zijn. Als je het filmvak opent kan het zijn dat er nog een lege cassette in het toestel zit. Verwijder deze lege cassette en zoek een sticker waarop het filmtype wordt aangegeven. Zie je‘’600 film type’’ of ‘’SX-70’’ dan zit het wel goed. In dat geval hebben wij alle mogelijkheden (zwart-wit, kleur en met diverse frames) in voorraad. Andere filmtypes worden niet meer gemaakt.

Vervolgens bepaal je wat je wilt. Je kan kiezen voor de oude klassieke nostalgische SX-70 spiegelreflex of juist voor een latere kunststof variant met de ‘’regenboog-streepjes’’ aan de voorkant. Ook belangrijk te overwegen is waarvoor je de Polaroid gaat gebruiken. Binnen heb je echt een flitser nodig en niet alle types zijn uitgerust met een flitser (ingebouwd/los).

Polaroid camera kopen? 

Kijk in onze webwinkel bij polaroid/vintage. Daar vind je een hele mooie selectie van populaire camera’s waar allemaal nog film voor te leveren is.

Weet je het echt niet? Zelfs vanuit Groningen stappen nog mensen in de trein voor een gezellig dagje ‘’Polaroid-shoppen in Tilburg’’. Wij hebben in onze winkel in Tilburg altijd voldoende keus, adviseren je graag en laten je graag de mogelijkheden zien!

Polaroid camera kopen