Spiegelreflexcamera voor beginners

De populariteit van digitale spiegelreflexcamera's groeit. De fabrikanten spelen daar op in door goedkopere modellen op de markt te brengen onder de 500 euro. Wanneer moet je nu overstappen van een compact camera naar een spiegelreflexcamera en wanneer zeker niet? Hoe goed zijn de 'goedkope' spiegelreflexcamera's?

spiegelreflexcamera voor beginners

Instap-spiegelreflexcamera voor beginners

Het belangrijkste voordeel van een spiegelreflexcamera is de grotere sensor dan die van een compactcamera. Daarmee is de camera veel lichtgevoeliger en maakt makkelijker een betere foto. Een ander groot voordeel is de grotere flexibiliteit in instellingen en uitbreidingsmogelijkheden.

Vind je het leuk om lekker te ‘’prullen’’, ga dan lekker met zo’n instapcamera aan de slag, ook een instap-reflex is ondanks zijn relatief lage prijs erg goed. Je schrijft relatief weinig af als je het in de vingers blijkt te hebben en later wil doorgroeien naar een semi-pro of pro-reflex.

Systeemcamera

Gaat het je alleen om betere foto’s dan heb je misschien helemaal geen spiegelreflexcamera nodig maar zou je een systeemcamera (of: spiegelloze reflexcamera) kunnen overwegen. Dan heb je wel een grotere sensor en verwisselbare objectieven. Deze camera’s zijn echter kleiner en lichter dan spiegelreflexcamera’s en hebben wat minder knoppen. Ofwel: wel de lusten maar niet de lasten.

Maak je alleen snapshots van de kinderen in en rond huis en op vakantie en stel je daar meer eisen aan maar wel gewoon zonder poespas? Kies dan gewoon voor een systeemcamera dat is veel meer bij de tijd voor de niet-hobbyist. ”

Bekijk onze systeemcamera's.

Spiegelreflexcamera Nikon

Professionelere reflexcamera

Ben je een fanatieke hobbyist, heb je een bepaalde specialiteit, bijvoorbeeld macro-fotografie, waarbij je inzoomt op bloemen en insecten? Wil je echte bijzondere wildlife foto’s maken, ben je een vogelaar of wil je prof-foto’s schieten langs de lijn bij het voetballen?

Met een spiegelreflexcamera kijk je echt door de lens heen; je kunt zien wat je fotografeert en hebt veel meer controle. Je kunt dan meer zeggen over de compositie, kleur en scherpte. Worden die hoge eisen wel aan je gesteld of stel je die aan jezelf, dan heeft een spiegelreflexcamera een meerwaarde.

Bekijk onze professionele spiegelreflexcamera's

Persoonlijk advies

Twijfel je welke camera het beste bij je past? Bel ons gerust voor een afspraak: 013-5421905. Dan kom je langs in onze winkel in Tilburg en gaan wij samen met jou kijken wat voor type fotograaf je bent, waar je interesses liggen en dan zoeken we daar samen het juiste type camera bij.