Studio & Licht

Foto Tuerlings helpt je graag met het opzetten van een professionele fotostudio. Met onderstaande achtergronden en studiolampen heb je al een zeer goede basis. Mocht je op zoek zijn naar een nog uitgebreidere fotostudio set, wij hebben veel meer in huis dan je hier in onze webwinkel kan vinden. Bel of mail ons gerust, wij helpen je ook graag bij het inrichten van je fotostudio.

Pagina:
  1. 4
Pagina:
  1. 4

Fotostudio set

Als eigenaar van een fotostudio, wil je natuurlijk kwalitatief gezien de beste spullen in huis hebben. Het spreekwoord luidt niet voor niets: een goed begin is het halve werk. Maar welke onderdelen behoren er bij een goede fotostudio set? Een fotostudio set bestaat uit drie onderdelen: achtergronden, studiolampen en een trigger of draadontspanner. Filter hierboven bij ‘categorie’, in de linker balk, op deze drie onderdelen om de specifieke producten per onderdeel te zien. 

Professionele fotostudio

De fotografielampen zijn het belangrijkste onderdeel van een professionele fotostudio. De lampen zorgen voor een goede belichting van datgene wat je gaat fotograferen. Zonder licht is er zelfs geen fotografie. Licht zorgt ervoor dat het mogelijk is om een beeld te registreren via de camera. Indien je een natuurlijke situatie wil nabootsen moet het studiolicht los staan van de camera, zodat er vanuit een ander perspectief licht valt op datgene wat je fotografeert. Met licht beïnvloed je ook de kleur en de compositie van de foto. Koop een goede set fotografielampen en maak de mooiste foto’s in je professionele fotostudio.

In aanvulling op de fotografielampen bestaat een fotostudio set ook uit een achtergrond. Een achtergrond zorgt voor de sfeer in een foto en bepaalt ook hoe het licht wordt weerkaatst op de foto. Er zijn verschillende soorten achtergronden. Dit loopt uiteen van het wel bekende groene achtergronddoek waar uiteindelijke digitaal elke gewenste achtergrond naderhand toegevoegd kan worden. Fotografeer je in je professionele fotostudio meer modellen of is portretfotografie je specialisme, dan is een wit of licht gekleurd doek het beste advies. Wanneer je een product fotografeert zijn er opnametafels beschikbaar, waarop je gemakkelijk producten kan positioneren voor een kwalitatief goede foto.

In een professionele studio is het belangrijk dat de fotografielampen en flitsers niet handmatig bediend worden. Zodra je een foto maakt, dienen de fotografielampen automatisch tegelijkertijd af te gaan. Een trigger of draadontspanner zijn de juiste tools om de lampen draadloos en op afstand te bedienen. Zodat je de mooiste foto’s maakt.

Bij Tuerlings hebben wij alle studiobenodigdheden in huis en adviseren wij je graag over welke onderdelen het beste bij jouw professionele studio passen.