Films / Fotorolletjes

Digitale fotografie is de norm tegenwoordig, maar toch zijn er nog steeds mensen die analoog fotograferen. Bij Foto Tuerlings begrijpen wij dat heel goed, want analoog fotograferen kan prachtige unieke beelden opleveren. Op zoek naar fotorolletjes? Wij hebben nog een ruime voorraad analoge fotorolletjes van Kodak, Fujifilm, AgfaPhoto en Ilford/Harman. Zo kun je gewoon blijven fotograferen met je analoge fototoestel.

Fotorolletje laten ontwikkelen

Het laten ontwikkelen van fotorolletjes is niet meer overal mogelijk. Bij Foto Tuerlings kun je nog wel terecht voor het laten ontwikkelen van je fotorolletje. Wanneer je het fotorolletje helemaal volgeschoten hebt, kun je deze bij ons inleveren. Naast fotorolletjes verkopen wij zelfs ook nog traditionele wegwerpcamera's met flits.


Groot assortiment fotorolletjes en wegwerpcamera's

Bij ons vind je een ruim assortiment filmrolletjes en fotorolletjes voor analoge camera’s, maar ook voor een wegwerpcamera met flits kun je bij ons terecht. Wanneer je een filmrol wilt aanschaffen, dien je een aantal keuzes te maken. De eerste vraag die je jezelf moet afvragen is of je beelden in kleur of zwart/wit wilt vastleggen. Vooral voor het vastleggen van portretten en beelden met sterke contrasten is zwart/wit een mooie optie. Ga je voor kleur, dan is er alsnog de keus uit verschillende kleuren negatieven films. Dit is eigenlijk gewoon een kwestie van uitproberen om zo te ontdekken wat het beste bij jouw stijl past.

ISO waarde bepalen

Na het bepalen van de kleur dien je ook te kiezen voor een filmrol met een bepaalde ISO waarde (lichtgevoeligheid). Het beste is om van tevoren te bedenken waarvoor je de filmrol gaat gebruiken. Fotograferen op een zomerse dag met veel zon levert een heel ander beeld op dan op een herfstachtige dag. De ISO waarde baseer je dus op het fotografiemoment en de hoeveelheid licht. Meestal kan je kiezen uit de waarden 100, 200, 400, 800 of 1600. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de ISO-waarde, hoe sneller de film. En hoe sneller de film, hoe lichtgevoeliger en hoe minder licht er nodig is.

Old stock films / fotorolletjes

Tegenwoordig vind je in ons assortiment ook een aantal fotorolletjes die de uiterste gebruiksdatum gepasseerd zijn. Deze rolletjes zijn voordeliger en in principe nog prima te gebruiken. Toch kunnen we natuurlijk niet hetzelfde resultaat volledig garanderen, omdat de kleur en verzadiging van de beelden moeilijk te voorspellen is bij oudere filmrolletjes. Zo is dit ook wel weer een leuke uitdaging, omdat je nooit precies kan voorspellen hoe het beeld eruit komt te zien. Speciaal voor iedereen die dat risico wel durft te nemen en open staat voor nieuwe ervaringen.