Spiegelreflexcamera's

Digitale spiegelreflexcamera's: top in snelheid, kwaliteit, robuustheid en veelzijdigheid met verwisselbaar objectief. Veel makkelijker in gebruik dan iedereen denkt, en keuze voor elk niveau, van beginner tot professional.

Pagina:
  1. 1
Pagina:
  1. 1

Spiegelreflexcamera voor beginners en professionals

Digitale spiegelreflexcamera’s blijven steeds populairder worden. Hier spelen fabrikanten op in door goedkopere spiegelreflexcamera’s op de markt te brengen. Onder andere Canon en Nikon hebben spiegelreflexcamera’s geproduceerd welke minder dan 500 euro kosten. Hierdoor is een spiegelreflexcamera voor beginners ook een optie. Het is niet langer een model dat alleen voor de professionals bedoeld is. Benieuwd wanneer je wel of niet over moet stappen van een compact camera naar een spiegelreflexcamera? Ook belangrijk om te weten is hoed goed een ‘goedkope’ spiegelreflexcamera is. 

Beste instap-spiegelreflexcamera voor beginners

Een spiegelreflexcamera is voorzien van een grotere sensor dan bij een compactcamera. Dit is dan ook het belangrijkste voordeel van de spiegelreflexcamera. Door de grotere sensor is de camera veel lichtgevoeliger en maak je makkelijker betere foto’s. Nog een groot voordeel aan deze camera is de grote flexibiliteit in instellingen en uitbreidingsmogelijkheden.

Dat spiegelreflexcamera’s grote voordelen heeft ten opzichte van de compactcamera mag duidelijk zijn. De vraag is alleen of een goedkope spiegelreflexcamera voor beginners voldoende kwaliteit heeft. Ondanks de relatief lage prijs is de instap-reflex erg goed. Als je het leuk vind om te “prullen”, ga dan lekker met een instapcamera aan de slag. Je schrijft relatief weinig af als je het in de vingers blijkt te hebben en later wil doorgroeien naar een semi-pro of pro-reflex.

Systeemcamera vs. spiegelreflexcamera

Wanneer het je alleen om betere foto’s gaat, heb je misschien helemaal geen spiegelreflexcamera nodig. Een systeemcamera kan dan al voldoende zijn. Een systeemcamera is een spiegelloze reflexcamera. Bij een systeemcamera heb je wel een grotere sensor en verwisselbare objectieven. Systeemcamera’s zijn kleiner dan spiegelreflexcamera’s en ook lichter. De camera’s hebben iets minder knoppen.

Voor hobby fotografen is de spiegelreflexcamera mogelijk een interessantere keuze. Op het moment dat je alleen foto’s van de kinderen in en rond het huis wil maken en foto’s op vakantie, is de systeemcamera een betere keus. Dit is een camera die wel voldoet aan de kwaliteitseisen, maar zonder de poespas van een spiegelreflexcamera.

Bekijk ook onze systeemcamera's.

Professionele reflexcamera

Na aan het denken over een professionele reflexcamera? Wanneer je een fanatieke hobbyfotograaf bent of een beroepsfotograaf, is een professionelere reflexcamera zeker een aanrader. Bijvoorbeeld voor micro fotografie waarbij ingezoomd wordt op bloemen en insecten. Maar ook voor het maken van mooie wildlife foto’s en actie foto’s is een professionelere camera een aanrader. Zo kun je bijvoorbeeld toch professionele foto’s schieten langs de zijlijn bij het voetballen zonder dat deze volledig bewogen zijn.

Een voordeel aan fotograferen met een spiegelreflexcamera is dat je echt door de lens heen kijkt. Je kunt beter zien wat je fotografeert en hebt hier veel meer controle over. Je kunt veel meer invloed uitoefenen op de compositie, kleur en scherpte. Wanneer deze hoge eisen aan je gesteld worden of wanneer je deze zelf stelt, dan heeft een spiegelreflexcamera meerwaarde tegenover een systeemcamera of compactcamera.

Persoonlijk advies voor een spiegelreflexcamera kopen

Ben je nog aan het nadenken over welke camera het beste bij je past? Je kunt ons gerust bellen om een afspraak te maken: 013-5421905. Dan kom je langs in onze winkel in Tilburg en gaan wij samen met jou kijken wat voor type fotograaf je bent, waar je interesses liggen en dan zoeken we daar samen het juiste type camera bij. Wij helpen je graag aan de juiste camera.