Canon camera's en objectieven

Canon is een van de grootste merken op gebied van camera’s en objectieven. Het in 1937 in Japan opgerichte Canon staat bekend als een toonaangevende en innovatieve leverancier van beeldoplossingen. Wanneer we naar het assortiment Canon camera’s kijken, zien we dat op dit moment de Canon EOS serie erg populair is. In de Canon EOS serie zijn zowel camera’s voor beginnende fotografen als voor professionele fotografen te vinden. Bekijk hieronder ons volledige assortiment met Canon camera’s en objectieven.

Pagina:
  1. 1
Pagina:
  1. 1

Toonaangevende camera’s van Canon

Van compact camera’s tot digitale spiegelreflexcamera’s en systeemcamera’s, je vindt het allemaal in het uitgebreide assortiment met Canon camera’s. De camera’s van Canon zijn opgedeeld in verschillende lijnen waaronder: EOS, Ixus, PowerShot, en Zoemini. Waarvan de EOS lijn en de PowerShot lijn het grootst zijn.

Canon EOS lijn

De Canon EOS lijn stamt al uit de jaren 80. Het EOS-project van Canon startte met analoge camera’s en was gericht op het maken van betaalbare camera’s met perfecte kwaliteit om de concurrentie aan te kunnen gaan met andere merken. In 1987 werden de eerste twee camera’s uitgebracht: Canon EOS 650 en Canon EOS 620. Nog tot en met 2004 werden verschillende Canon EOS analoge camera’s ontwikkeld.

In de jaren 90 begon Canon ook een digitale variant te ontwikkelen vanuit het analoge EOS-systeem, waarna in 1995 de eerste digitale camera van de Canon EOS lijn uitgebracht werd: de Canon EOS DSC 3. De eerste Canon EOS digitale spiegelreflexcamera’s waren voornamelijk gericht op gevorderde en professionele fotografen. Enkele jaren later kwamen hier ook de EOS digitale spiegelreflexcamera’s voor starters en amateurs bij. Naast digitale spiegelreflexcamera’s zijn de laatste jaren ook verschillende EOS systeemcamera’s op de markt gebracht: de EOS M serie.

Canon PowerShot lijn

De PowerShot lijn werd in 1996 voor het eerst op de markt gebracht met de compact camera Canon PowerShot 600. De PowerShot lijn behoort tot een van de best verkopende digitale camera lijnen in de wereld. Binnen de PowerShot lijn worden verschillende series uitgebracht: PowerShot D, PowerShot E, PowerShot G, PowerShot S/SD en PowerShot S/SX. Bij ons in het assortiment vindt u verschillende Canon PowerShot G modellen welke als belangrijkste gezien worden in de PowerShot lijn en welke voorzien zijn van geavanceerde functies.