Nikon

Nikon is een van de grote merken op de camera markt en gaat onder andere de concurrentie aan met Canon. Bij Foto Tuerlings vind je verschillende Nikon producten in het assortiment, waaronder systeemcamera’s, compact camera’s, spiegelreflexcamera’s, lenzen en objectieven. Ook de benodigde accessoires vind je bij ons. Daarnaast verkopen wij ook een aantal Nikon verrekijkers. Bekijk ons volledige Nikon assortiment hieronder.

Pagina:
  1. 1
Pagina:
  1. 1

Nikon camera’s: van hobby fotograaf tot professioneel

Nikon biedt een erg gevarieerd aanbod aan camera’s. Zo vind je bij Nikon zowel compact camera’s als systeemcamera’s, maar ook spiegelreflexcamera’s. Door het brede assortiment Nikon camera’s is Nikon een van de grotere spelers op de camera markt. Waar de hobbyfotograaf vaak kiest voor een compact camera, kiest de professionele fotograaf tussen de systeemcamera en spiegelreflexcamera. Nikon biedt ook verschillende lenzen en objectieven aan ter uitbreiding van de camera.

Veelzijdige Nikon COOLPIX camera’s

De Nikon COOLPIX camera’s worden ook wel omschreven als point-and-shoot-camera’s. Deze Nikon camera’s zijn compacter gemaakt zonder dat de prestaties en kwaliteit hier onder lijden. Het is daardoor een handzamer model wat makkelijker meegenomen kan worden. Ondanks dat de camera’s compacter zijn, zijn ze wel uitgerust met een groot zoombereik.  

Nikon heeft verschillende COOLPIX camera’s uitgebracht. Het eerste model van deze serie stamt uit 1996 en is de Nikon COOLPIX 300. Point-and-shoot camera is een andere naam voor compact camera. De Nikon COOLPIX camera’s hebben niet alleen het voordeel dat ze makkelijk mee te nemen zijn, maar ook de prijs van de camera maakt het model interessant.

Nikon D850 is revolutionair

In juli 2017 kwam Nikon met de Nikon D850 camera. Dat wij deze professionele camera revolutionair noemen is niet voor niks, de Nikon 850 is namelijk de eerste camera met een score van 100 op de DxOMark sensor review. DxOMARK wordt door velen gezien als een autoriteit in fotografie kwaliteit. Slechts vijf camera’s hebben een score van 100 of hoger weten te behalen. We kunnen dus wel zeggen dat de Nikon D850 camera over een buitengewoon goede sensor beschikken.

Naast de erkenning door DxOMARK won dit model de TIPA Award 2018 voor de beste digitale spiegelreflexcamera. Overigens is dit niet het eerste Nikon model dat een TIPA Award won, eerder wonnen ook al acht andere Nikon camera modellen een TIPA Award.