Blog Foto Tuerlings

Blog over fotografie, digitale camera's en mooie aanbiedingen

 • Nikon D500 review: op stap met Nikons nieuwste werkpaard

  nikon d500 review door johanDe D500 is absoluut geen straf. Wat een beest van een camera! Zijn bouwkwaliteit en autofocus steken met kop en schouders boven de concurrentie uit en daarmee is hij een zeer welkome toevoeging aan de Nikon familie.

  Productspecialist Johan werkt al meer dan 10 jaar bij Foto Tuerlings. Hij ging met dit pareltje op stap en deelt zijn ervaringen in deze Nikon D500 review.

  Johan: “Inmiddels fotografeer ik al ruim 10 jaar met Nikon camera’s, waarbij de robuuste bouw en ergonomie mij altijd zeer goed zijn bevallen.  De laatste 6 jaar fotografeer ik met een Nikon D700 fullframe in alle weersomstandigheden. Sneeuw, stromende regen, blubber: hij heeft het allemaal overleefd. Ik zoek dus een waardige vervanger die net zo’n avonturier is als ik.”

  Lees verder

 • Camera histogram, hoe helpt het je om mooiere foto’s te maken?

  Je kent het wel, het bewegende bergjesdiagram dat bij elke foto weer op je camerascherm verschijnt. Dit wordt ook wel een histogram genoemd. Maar hoe moet je het aflezen en wat vertelt het je nou eigenlijk? In deze blog leggen wij je uit hoe je het camera histogram afleest en hoe het je kan helpen om perfect belichte foto’s te maken, of foto’s achteraf zo te bewerken dat deze correct belicht zijn.

  Lees verder

 • Ricoh Theta S: Tilburg in 360°

  Piusplein 360 Tilburg #theta360 - Spherical Image - RICOH THETA

  Even een 360°-selfie maken op het Piusplein? Zo gepiept.

  De nieuwe Ricoh Theta S 360°-camera neemt 'je horizon verbreden' wel erg letterlijk. Deze 14 megapixel foto- en videocamera legt met een druk op de knop je hele omgeving vast. En dan staat dus niet alleen het terras van Bolle erop, maar ook ineens Kim's Kroeg en de Domino's achter je! Lees verder

 • Klaar voor de winter? Handige tips voor prachtige winterplaatjes!

  Winterfotografie

  Winters weer met temperaturen onder nul, natuurijs, besneeuwde landschappen en een lekker winterzonnetje. Lang leek het alsof we deze mooie Nederlandse winter zouden overslaan, maar nu lijkt het toch te komen. Het duurt mogelijk niet lang, maar de winterse dagen die er straks gaan komen wil je toch op hun mooist vastleggen op mooie foto’s, nietwaar? Lees verder voor een aantal praktische tips zodat jij de winter straks op z’n mooist vast kan leggen.

  Lees verder

 • Alles wat je moet weten over drones en fotografie

  drones dronefotografie

  Waren drones enkele jaren geleden nog onbetaalbaar voor de hobbyist, nu vind je dit leuke ‘speelgoed’ al voor enkele honderden euro’s in onze webshop. Drones bieden onder andere leuke nieuwe mogelijkheden voor luchtfotografie en zijn daarom erg populair onder fotografen. In dit artikel vertellen we je meer over het gebruik van drones in diverse sectoren, geven we je alle nodige informatie omtrent wetten en regels en tot slot geven we je enkele handige tips voor het veilig en optimaal inzetten van je drone.

   

  Lees verder

 • Haal het maximale uit je GoPro actiecamera

  gopro actiecamera

  De laatste jaren zien we dat steeds meer mensen trotse eigenaar zijn van een GoPro camera. Ontzettend gaaf, want steeds vaker zien we mooie beelden van verre reizen, sportieve activiteiten en andere filmwaardige momenten voorbijkomen. Maar gewoon gaan met de camera op je hoofd en hopen dat er een spannend beeld uit komt rollen is niet helemaal aan hoe het gaat. Lees daarom hier enkele handige tips zodat ook jij straks de mooiste beelden kan opnemen met je GoPro actiecamera.

  Lees verder

 • Het nut van een fotografiecursus

  "Mijn nieuwe camera is zo goed, als ik de automatische stand gebruik dan maak ik al hele mooie foto's".

  Ik heb het vaak gehoord, en eerlijk gezegd dacht ik er zelf lange tijd zelf ook zo over. De automatische stand herkent vaak van wat voor situatie er een foto wordt genomen en past automatisch de instellingen daar op aan. Het resultaat is vrijwel altijd goed.

  fotografiecursus tilburg

  Scene selecteren

  En denk je dat er betere instellingen mogelijk zijn, dan kun je eenvoudig zelf de juiste 'scene' selecteren. De meeste camera's hebben heel veel voorgeprogrammeerde instellingen voor bijvoorbeeld situaties met tegenlicht, portretten, avondfotografie etc.

  Erg handig om snel een goede foto te maken. Maar wil je niet liever een waanzinnige, geweldige, perfecte foto maken? Een foto die niet 'gewoon goed' is, maar nog veel beter?

  Je camera kan veel meer dan die automatische instellingen, zonde om daar geen gebruik van te maken. Met een fotografiecursus leer je in slechts een paar uur om het beste uit je camera te halen en veel betere foto's te maken.

  Lees verder

 • Diepte creëren in een foto

  Er zijn van die momenten dat je een prachtig uitzicht hebt op een mooi (berg)landschap, maar als je later terugkijkt naar de foto die je ervan gemaakt hebt, valt het hele idee in het niets. In de meeste gevallen is het probleem dan dat de diepte in de foto mist waardoor het beeld plat uitkomt op de foto. Wij leggen je hieronder graag uit hoe dit komt en hoe je meer diepte in je foto’s kan creëren.

  diepte in natuurfoto

  Lees verder

 • Winnaar foto van de maand januari

  Elke maand kun je bij Foto Tuerlings meedoen aan onze fotowedstrijd. Stuur ons je mooiste foto passend bij het maandelijkse thema en misschien hangt jouw foto dan een maand lang in onze winkel! Aan het einde van die maand krijg je bovendien je fotovergroting op foamboard zelf mee naar huis.

  In januari was het thema 'goede voornemens' en dit is de winnende foto, gemaakt door Ruud Schoenmakers:

  foto van de maand

   

  Het thema van februari is - hoe kan het ook anders - carnaval! Ben jij niet zo'n carnavalstype? Je mooiste foto binnen het thema muziek/feest is ook welkom. Stuur je foto nu in! 

 • Mastering the modelshoot met Frank Doorhof

  In juni 2014 bestond Foto Tuerlings 50 jaar. Dat werd in de zomer groots gevierd met een jubileum feestweek. In december werd dit nog eens dunnetjes overgedaan.

  Eén van de bijzondere activiteiten deze week was de workshop 'Mastering the Modelshoot' van niemand minder dan fotograaf Frank Doorhof. Frank is internationaal bekend binnen de fotografiewereld en gespecialiseerd in model- en studiefotografie en het fotograferen van fashion en artiesten.

  Op zondag 21 december gaf Frank in de tijdelijk ingerichte fotostudio in de winkel naast Foto Tuerlings een demonstratie Sony model-/ studiefotografie. Bezoekers konden hem alles vragen over modelfotografie en hij gaf een continue demonstratie van bijvoorbeeld verschillende licht setups en andere tips & tricks die belangrijk zijn bij modelfotografie.

  De video geeft een mooi beeld van deze bijzondere dag.

Artikelen 1 tot 10 van 17 in totaal

Pagina:
 1. 1