Profielfoto LinkedIn of andere social media

Hoe spring je er tegenwoordig nog uit tussen andere sollicitanten? Hoe profileer je jezelf op social media? Een goede profielfoto voor op LinkedIn, Facebook, je cv of op andere social media kanalen, maakt tegenwoordig het verschil. Een goede indruk laat je achter met een mooie foto van jezelf, maar deze hoeft niet te stijf te zijn, in vergelijking met een paspoortfoto of rijbewijsfoto. Je wilt jezelf zijn, stralen, zelfverzekerd overkomen.

Profielfoto voor LinkedIn, cv of andere social media

Foto Tuerlings krijgt steeds meer verzoeken voor het maken van mooie profielfoto’s voor LinkedIn, Facebook, cv of andere social media kanalen. Foto Tuerlings vindt het steeds weer een leuke uitdaging om een mooie profielfoto te maken die bij jou past. Maar waar moet een goede profielfoto voor onder andere LinkedIn aan voldoen? Hieronder 10 tips:
  1. Lach Uit onderzoek blijkt dat wanneer je lacht op een profielfoto, je openheid uitstraalt en vriendelijk over komt. Dit zorgt ervoor dat je benaderbaar bent. Maar zorg niet voor een te grote glimlach, het moet wel zakelijk blijven. Vind je het lastig om de middenweg hierin te vinden, probeer dan te lachen met je ogen.
  2. Kijk recht in de camera Gelijk aan een paspoortfoto en rijbewijsfoto, kijk je bij deze profielfoto ook recht in de camera. Door recht in de camera te kijken, kijk je als het ware de lezer van je social media profiel of je cv recht aan.
  3. Besteed aandacht aan jezelf De profielfoto ga je gebruiken op social media en op je cv, dit houdt in dat veel mensen je profielfoto gaan zien. Besteed extra aandacht aan jezelf. Ga eventueel naar de kapper of maak jezelf mooi op. Maar zorg dat je niet overdrijft, je moet nog wel herkenbaar zijn.
  4. Passende kleding Kleding is zeer belangrijk op een profielfoto. Je mag best iets dragen dat je onderscheid van anderen, maar zorg voor niet te drukke prints met streepjes, stippen of patronen. Kies een neutrale kleur. Draag kleding die je normaal ook draagt naar een zakelijke afspraak. Let ook op dat de kleding niet te bloot is, zoals een top of jurk met blote schouders. Alleen je hoofd en schouders komen op de profielfoto, hierdoor zie je geen kleding. Kies kleding die past bij de branche waarvoor je solliciteert.
  5. Recente foto Gebruik een recente foto. Wanneer je een sollicitatie of netwerkgesprek hebt, moet het bedrijf je wel herkennen van de foto. Hierdoor kom je betrouwbaar over en maak je een goede eerste indruk.
  6.  Formaat Het formaat van de foto is belangrijk zodra je deze upload op je social media kanalen. De social media kanalen snijden profielfoto’s automatisch bij. Wanneer je profielfoto voldoet aan de eisen voor LinkedIn, is het formaat groot genoeg voor de overige social media kanalen zoals Facebook, Twitter, Instagram et cetera. De vereiste voor LinkedIn in zijn: 400×400 pixels, bestandstype JPG, GIF, PNG en max 4 MB.
  7. Achtergrond Zorg voor een neutrale rustige achtergrond voor je profielfoto. Kies voor grijs of zwart, dit komt rustig over en maakt duidelijk dat het om jou gaat op de profielfoto. Een effen kleur kan ook, maar zorg dan wel dat de kleur jou als persoon op de foto versterkt. Denk aan een blauwe achtergrond als je blauwe ogen hebt.
  8. Goede belichting In een foto is goede belichting belangrijk om jou als persoon beter uit te laten komen. Goede belichting geeft je een gezonde uitstraling. Daarnaast zorgt de belichting voor een goed contrast tussen jou en de achtergrond.
  9. Foto alleen van jou Voor je profielfoto op LinkedIn en op je cv gebruik je een foto waar alleen jij op staat. Dit zijn zakelijke platformen waar je niet met je wederhelft of kind op wilt staan. Het draait hier om jou. Daarnaast dient de foto je hoofd en je schouders te bevatten. Voor de overige social media kanalen is dit iets minder belangrijk.
  10. Geen selfies Een selfie als profielfoto van LinkedIn en op je cv, is niet professioneel, ook al voldoet je foto aan bovenstaande 9 punten, een selfie komt nu eenmaal amateuristisch over. Schakel liever iemand anders in die een foto van je maakt. Indien je een echte professionele profielfoto wilt, investeer in professionele fotografie en laat een mooie profielfoto van jezelf maken. Dit is een kleine investering, maar indien je dit een nieuwe baan oplevert of je haalt er een mooie opdracht mee binnen, verdient de investering zich weer terug.

Profielfoto laten maken?

Foto Tuerlings gaat graag samen met jou de uitdaging aan om te zorgen dat jouw profielfoto voldoet aan alle 10 bovenstaande tips, zodat je zonder enig probleem de foto gebruikt voor al je social media kanalen en je cv. Voor het laten maken van een profielfoto heb je geen afspraak nodig. Loop bij ons binnen wanneer het uitkomt. Tot binnenkort!