Wereldrecord Meeste aantal selfies

376 selfies gemaakt door Harm Tuerlings van Foto Tuerlings

Maandag 16 juni bestond Foto Tuerlings 50 jaar. Dit werd groots gevierd met een jubileum feestweek. Afsluiter van deze week was een recordpoging ‘meeste aantal selfies’. Binnen een uur moest eigenaar Harm Tuerlings zoveel mogelijk selfies maken met voorbijgangers.

De selfies zijn gemaakt met de Sony A5000, een camera die uitermate geschikt is voor het maken van een kwalitatief erg goede selfie, mede vanwege het kantelbare scherm. Bijna alle selfies zijn perfect scherp en goed belicht, wij hadden natuurlijk niet anders verwacht van deze camera. Ook de accu heeft het prima gedaan, tussendoor wisselen was niet eens nodig. Na de recordpoging was deze nog 54% vol!

Of de 376 selfies goed zijn voor de Guinness World Records recordpoging moet nog blijken. Deze week gaan alle benodigde documenten naar Guinness ter beoordeling, daarna is het record pas officieel.

“Geweldig hoe spontaan de voorbijgangers in de Heuvelstraat meededen met deze recordpoging. Dat zegt weer iets positiefs over de Tilburgers toch?”, aldus Harm Tuerlings.

wereldrecord selfies tilburg

De wereldrecordpoging in de media: